Çeyizlik Lif Modelleri

Lifler banyoların vazgeçilmez eşyaları arasındadır. Geçmişten günümüze kadar modası geçmeyen ender eşyalar arasındadır. Özellikle çeyizlerde, sandık ve bohçalarda sıklıkla yer alır. Bu doğrultuda çeyizlik lif modelleri diye bir grup bile oluşmuştur. Bu modeller daha detay barındıran, daha şık ve kullanışlı modellerdir. Üzerlerine özel desenler, kalpler, güller, anlamlı şekiller veya kişilerin isimleri yapılabilmektedir. Özenle hazırlanan lifler çeyizlerde yerini alır ve gören herkesin beğenisini kazanır.

Şahane 10 Lif Modeli

1 – Çeyizlik Lif Modeli

Çeyizlik lif modelimi 9 numara örgü tığı ile örüyoruz. Lif modelimizde üç renk iplik kullanıyoruz. İlk olarak 6 adet zincir çekip içerisine 6 adet fıstık yapıyoruz. İki sıra beyaz iple işledikten sonra yeşil iplikle işlemeye geçiyoruz. 5 cm yeşil iple yaptıktan sonra beyaz iple işlemeye geçiyoruz. 5 cm’lik beyaz iple işledikten sonra kenar suyunu yapıyoruz. Üzerindeki süslemeleri ayrı olarak işliyoruz. Oldukça kolay olan bu örgü lif modelimiz kullanıma hazır.

2 – Çiçekli Lif Modeli

Çiçekli lif modelimizde iki renk ip kullandık. 10 numara örgü tığı ile işlediğimiz bu lif modelimizde yine orta bölümünden örmeye başlıyoruz.İlk olarak orta bölüme 8 adet zincir çekerek başlıyoruz. Çekilen zinciri kapatıp halka elde ediyoruz. Oluşan halka üzerine kutucuk yapıyoruz. Katmer gülün oluşmasını sağlıyoruz. Orta bölümü yaptıktan sonra yaprakları yapmaya başlıyoruz. 4 adet lila ,4 adet beyaz yaprak yapmak üzere 8 yaprak çiçek işliyoruz. Renkleri değiştirerek işliyoruz. Orta bölüme kadar fıstık sayısı çoğaltma, orta bölümden sonra fıstık eksiltme yapıyoruz. Son olarak kenarını beyaz iple geçip lif modelini tamamlıyoruz.

3 – Fırfırlı Lif Modeli

Fırfırlı lif modelimizin işlenilmesinde üç renk iplik kullanıyoruz. Lif modelimizin yapılışında 10 numara örgü tığı kullanıyoruz. İlk olarak 6 parça dilimleri işleyip birleştirme yapıyoruz. Daha sonrasında ise misinalı şiş ile kalplerin bağlantı yerinden ve başlarından beyaz iplikler çekip uzatarak modelimizin fırfırını elde ediyoruz. Duruşu şık olan bu lif modelimizin ise yapılışı da oldukça kolay.

4 – Eflatun Beyaz Lif Modeli

Lif modelimizin yapımında 10 numara örgü tığı kullanıp üç renk iplik kullanıyoruz. İlk olarak orta bölümden işlemeye başladığımız lif modelimize 7 adet zincir çekip 3 adet eflatun,3 adet beyaz iple orta bölümü yapıyoruz. Daha sonra orta bölümü yaptıktan sonra renk ve fıstık sayılarını arttırma yapıp lif modelimizin desenini baklava desenini vererek yapıyoruz. Orta bölümlerde çiçeklerini yerleştirmeyi unutmuyoruz. Diğer dilim ortalarını sonradan yapıyoruz. Oldukça kullanımı kolay olan bu lif modeli kullanıma hazır.

Gelin Damat Lif Modelleri

Lifler çeyizlerin vazgeçilmez parçası olduğundan ortaya gelin damat lif modelleri çıkmıştır. El emeği ile hazırlanan liflere bir de özenle yapılmış gelin damat figürleri eklenince ortaya şaheser görüntüler çıkmaktadır. Bu modeller özellikle banyo ve mutfakta sıklıkla kullanılmaktadır. Kolaylıkla örülebilen gelin damat lifleri kişilerin hayal güçleriyle birleştiğinde çeyizlerin en gözde parçaları olacaktır.

5 – Katmer Güllü Lif Modeli

Bu lif modeli üç renk iplik kullanıyoruz. Örülüşünde ise 10 numara örgü tığı yapıyoruz. Alt bölümün yapımında 6 adet zincir çekip zincirden halka elde ediyoruz. Halkanın içerisine fıstık yapıyoruz. Fıstık sayısını arttırarak yaptığımız bu lif modelimiz ise ilk olarak alt bölümü yapıyoruz. Daha sonra çiçek yapraklarını alt bölümden başlayarak her birini ayrı şekilde yapıyoruz. Yapımı meşakkatli olsa da duruşu şık bir lif modeli.

6 – Mavi Çiçekli Lif Modeli

Lif modelimiz düz kare şeklinde işlenilmektedir. 9 numara örgü tığı ile örgü modelimizi yapıyoruz. İlk olarak uzunca bir zincir çekiyoruz. Daha sonra çekilen zincirin üzerine dolgu yapıyoruz. Mavi iplikle iki sıra ördükten sonra beyaz iple işlemeye başlıyoruz. Çiçekleri sayılara göre orta bölüme oturtuyoruz. Düz olarak işlenilen bu lifin kenar suyunu yaptıktan sonra kullanıma hazır hale getiriyoruz.

7 – Pembe Çiçekli Lif Modeli

Pembe çiçekli lif modelimizde pembe, yeşil, beyaz ip kullanıyoruz. 10 numara örgü tığı ile yaptığımız örgü modelimize lifin alt bölümü olan beyaz kısımdan yapmaya başlıyoruz. Uzunca bir zincir çekip üzerine fıstık yapıp kare şekilde işliyoruz. Daha sonra lifin çiçek ve yapraklarını üstüne ayrı işliyoruz. Son olarak kenar suyunu yaparak lif modelimizi tamamlıyoruz.

8- Yazılı Lif Modeli

Yazılı lif modelimizde iki renk iplik ile işleme yapıyoruz. Beyaz ve kırmızı iplik ile yaptığımız bu lif modelimizi 9 numara örgü tığı ile işliyoruz. Uzunca bir zincir çektikten sonra beyaz iple modelimizi işlemeye başlıyoruz. İki sıra beyaz iplikle yaptıktan sonra kırmızı iple işlemeye başlıyoruz. Düz şeklide işlenilen lif modelimizin son olarak kenar suyunu yaptıktan sonra modelimiz kullanıma hazır.

Lif Modelleri Anlatımlı

Lif yapımı aslında oldukça kolaydır. Üzerlerine istenilen şekil, desen, figür yapılabilir ya da isim yazılabilir. Ancak lif yapmaya özellikle yeni başlayan kişiler, lif modelleri anlatımlı kaynaklardan yardım almalıdır. Çünkü lif modellerinin anlatımlı sunumları ve yazıları kişilere oldukça fazla fayda sağlar. Bu sayede lif yapımı adım adım ilerler ve her detay kolaylıkla öğrenilebilir. Anlatımlı modeller arasında oldukça fazla seçenek vardır. Kolay model anlatımları, günlük lif anlatımları, şekilli veya desenli model anlatımları ve çok daha fazlası kişilere oldukça geniş bir kaynak sunmaktadır.

9 – Mavi Yıldızlı Lif Modeli

Lif modelimize mavi ve beyaz örgü ipi kullanıyoruz. 10 numara tığ ile işlemesini yapıyoruz. İlk olarak 6 adet zincir çekip halka elde ediyoruz. Halka içerisine ise 6 adet fıstık yapıyoruz. 4 sıra fıstık sayısı arttırarak dolgu yapıyoruz. Sonra dört sıra beyaz iple yapıyoruz. Yıldız dilimlerine geçtikten sonra aralara berdo atarak lif modelimizi işlemeye başlıyoruz. Oldukça şık olan bu lif modelimi kullanıma hazır.

10 – Zarif Lif Modeli

Zarif modelimizde 4 renk iplik kullanılmıştır. Lif modelimizin yapımında ise 9 numara örgü tığı kullanılmıştır. İlk olarak orta kısımdan işlemeye başlıyoruz. 7 adet zincir çekip halka elde ediyoruz. Halka içerisine fıstık yaparak 6 gen şekilde işliyoruz. İstenilen ebatlara geldiğinde ise Son kenar suyunu yapıp beyaz bölümün işlenilmesine son veriyoruz. Orta bölüme çiçek işleyip orta bölümü sonlandırıyoruz. Kenar suyunu yaptıktan sonra üzerine çiçekleri yapıp modelimizi tamamlıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar